Blogcu’ ya Arkadaş Ekleme
Bildiğiniz gibi blogspot ve blogcu olarak 2 grup blog sayfaları var. Blogcu arkadaşlar iki farklı yöntemle blogcu veya blogspot arkadaşlarını sayfalarına ekleyebilirler. İlk anlatacağım da; Blogcunun diğer blogcu arkadaşları “Arkadaşlarım” bölümüne nasıl ekleyebileceğini anlatacağız.
Adım1: Öncelikle
www.blogcu.com adresinize girip, kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
Adım2: Sol tarafdaki menülerden “Arkadaşlarım” linkini tıklayın.
Adım3: “Kullanıcı Adı” kutusuna eklemek istediğiniz blogcuyu girin. Burada önemli olan sadece o blogcunun kullanıcı adını girmelisiniz. Örnek olarak “http://www.blogcu.com/Hobilendik” (bizim Blogcudaki blog adresimiz. Yani kutuya sadece Hobilendik yazmalısınız. Umarım anlaşılmıştır. Hatta bizim diğer kardeş bloglarımızı da arkadaşınız olarak ekleyebilirsiniz; Seyristanbul ve SacKesimleri bunlardan ikisidir.
Adım4: “Kullanıcı Adı” kutusuna istediğiniz arkaşınızın kullanıcı adını yazdıktan sonra “Arkadaş Ekle” düğmesine tıklayın. Sonra bloğunuzu açın ve sayfanızda “Arkadaşlarım” linkine tıklarsanız eklediğiniz arkadaşlarınız görürsünüz. Bir Blogcu, Blogspotcu arkadaşını veya diğer web sayfalarını sayfasını eklemek için maalesef koduna(şablonuna) bazı satırlar ekleyerek yapabilir. Bu biraz daha karışık çünkü kodlar ile yapmalıyız. Bu konu da destek isterseniz, önce bu işi yapmış olan arkadaşların kodlarını incelemenizi tavsiye ederim. Eğer sorunuz olursa yorum kısmına yazarsanız sorununuzu çözmeye çalışırız…
Diğer Blogcular sizi arkadaş olarak eklerlerse, “biz bundan nasıl haberdar olacağız?” derseniz cevap çok basit. Yine Arkadaşlarım bölümünde sizi arkadaş olarak ekleyen blogcuların listesini göreceksiniz. O blogcuların sayfasını ziyaret edip eğer arkadaş olarak eklemek isterseniz, o listedeki sağ tarafda bulunan “Ekle” linkine tıklayarak siz de onların bu blogcu arkadaşlık teklifini kabul etmiş olursunuz.