Forum Kimbuya şiir, kadınca, yemek tarifi, burçlar, müzik dünyasi, atatürk ve tarih, blog siteleri destek, hikaye, çocuk bakımı, yardım, kolayseyret, forummum forum, Ücretsiz Forum Sitesi, Frm, Tr, Forumlar, Sohbet, Oyun, Resim, Sevgi, Eğlence, Programlar, mp3 ders not |
|
| Köroğlu Şiirleri | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
| Konu: Köroğlu Şiirleri Cuma Ocak 30, 2009 8:29 pm | |
| Ay Yansın Ağalar Güneş Tutulsun
Ay yansın ağalar güneş tutulsun Parladı parladı çalın kılıncı Oklar gıcırdasın ayyuka çıksın Mevlanın aşkına basın kılıncı
Durmayın orada kargı kucakta Dolansın yiğitler köşe bucakta Bir savaş edelim kelle kucakta Şehitler aşkına çalın kılıncı
Koç yiğitler melemeli dev gibi Düşman kanı devrilmeli dağ gibi Dest vurun avını almış bey gibi Haykırı haykırı çalın kılıncı
Koç yiğitler bu kış burda kışlasın Yılan dili eğri hançer işlesin Kafir düşman el'amana başlasın Kaçanı göndermen basın kılıncı
Koç yiğitler düğün bayram eylesin Küheylan kişnesin aygır oynasın Kazanlarda adam kanı kaynasın Esir etmek yok ha çalın kılıncı
Yürü yiğit beyler namımız kalsın Kelle getirenler bahşişin alsın Öldürün atların hep yayan kalsın Yaya kalana da çalın kılıncı
Koç Köroğlu girdi meydan almaya Nara vurup düşmanına dalmaya Yemin ettim yedi derya dolmaya Doldurun denizi basın kılıncı -----------------------------------------------------------------
Benden Selam Olsun Bolu Beyine
Benden selam olsun Bolu beyine Çikip şu daglara yaslanmalidir Ok gicirtisindan gürzün sesinden Daglar seda verip seslenmelidir
Düşman geldi tabur tabur dizildi Alnimiza kara yazi yazildi Tüfek icad oldu mertlik bozuldu Egri kiliç kinda paslanmalidir
Köroglu düşer mi yine şanindan Ayirir çogunu er meydanindan Kir-At köpügünden düşman kanindan Çevrem dolup şalvar islanmalidir
-------------------------------------------------------------
Bizim İllerin Beyleri
Bizim illerin beyleri Yakar kandili kandili İçip arslana dönerler Kadeh döndürü döndürü
Hem içerler hem kanarlar Düşmana meydan ararlar Arap atlara binerler Boyun sündürü sündürü
Çürüdü gönlüm çürüdü İçerde yürek eridi Beylerin kolu yoruldu Kılıç döndürü döndürü
Beyler n'eyleyip n'idelim Güzellerle göç edelim Meydanda at oynatalım Boynun döndürü döndürü
Köroğlu der ki karıdım İhtiyar oldum çürüdüm At yoruldu ben yoruldum Güzel bindiri bindiri
------------------------------------------------------------
Çar Köşe Fani Dünyada
Çar köşe fani dünyada Koç yiğitler olmasaydı Dünyayı zulmet alırdı
Ağlayanlar gülmeseydi
Dünyayı zulüm alırdı Gün doğmaz öyle kalırdı Aşıklar mecnun olurdu Sevdiceğin' görmeseydi
Sevdiğim karşımda salın Bilmez misin aşık halin Yare gönderdiğim gülün Yapracığı solmasaydı
Vur a koç Köroğlu vur a Yar derdi ne derman ara Ölüme bulurdun çare Emir Hak'tan olmasaydı -----------------------------------------------------
Dinle Sözlerimi Han Oğlum Ayvaz
Dinle sözlerimi han oğlum Ayvaz Yükletin kervanı dengine bakın Erlik meydanına girdiğin zaman Kuşanın kılıcı gencine bakın
Düşmanın üstüne eyledim akın Dönüşüm yok zamanın yakın Fakir fukarayı incitmen sakın Mal yemez tamahkar zengine bakın
Köroğlu her zaman kurdu meydanı Ben bilirim yahşi ile yamanı Aman dileyenden kesmen amanı Dertli olanların derdine bakın
-------------------------------------------------------------------
Eğer Kendülerde Erlik Var İse
Eğer kendülerde erlik var ise Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri Kanından susayıp candan geçerse Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri
Atına binende eyledi dizgin Alayları çatıp eyledi bozgun Leşine kondurmak isterse kuzgun Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri
Koç yiğitleri aldım da yanıma Keskin kılıcımı çaldım belime Serimden geçmişim bakmam ölüme Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri
Karşımda durana kalmaz kararım Doğrulup gelene yoktur zararım Ya şehitlik ya gazilik dilerim Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri
Ala sadağımı sundum özüme Hezaran kalkanım aldım dizime Köroğlu der kan göründü gözüme Gelsin döğüşelim Bolu Beyleri
---------------------------------------------------------------------
Hemen Mevla İle Sana Dayandım
Hemen mevla ile sana dayandım Arkam sensin kal'am sensin dağlar hey Yoktur senden gayri kolum kanadım Arkam sensin kal'am sensin dağlar hey
Sana derim sana hey ulu yaylam Meğer başım alam ilimden gidem Okum senden yayım sendendir cıdam Arkam sensin kal'am sensin dağlar hey
Yüce yüce tepesinden yol aşan Gitmez oldu gönlümüzden endişen Mürüvvetsiz beyden yeğdir dört köşen Arkam sensin kal'am sensin dağlar hey
Köroğlu der tepelerden bakarım Gözlerimden kanlı yaşlar dökerim Bunca yıldır hasretini çekerim Arkam sensin kal'am sensin dağlar hey
------------------------------------------------------------------------------
Hoylu'm
Bağdat'a sefer edenler Hoylu'm nic'oldu gelmedi? Turna teline gidenler Hoylu'm nic'oldu gelmedi?
Bagdat'a sefer eyledim Hoylu'm da kaldi gelmedi Acem ile ceng eyledim Hoylu'm da kaldı gelmedi
Düğünü bozup gidenler Badeyi süzüp gidenler Acem ile ceng edenler Hoylu'm nic'oldu gelmedi
N'olsam koç Köroğlu n'olsam Hoylu'yu düşümde görsem N'olaydı da ben de ölsem Hoylu'm da kaldı gelmedi
------------------------------------------------------
Karşıdan Gelen Piyade
Karşıdan gelen piyade Bizim iller yerinde mi? Etekleri çimen olmuş Karlı dağlar yerinde mi?
Çamlıbel' in koyağında Sular akar ayağında Şirin Döne yanağında Siyah benler yerinde mi?
Köroğlu der öğündüğüm Taşlar alıp döğündüğüm Arka verip sığındığım Koca çamlar yerinde mi?
---------------------------------------------------------------
Kır-atım Meydan Yerinde
Kır-atım meydan yerinde Gezer horlayı horlayı... Bir kötü az bin kavgadan Kaçar zorlayı zorlayı...
Kır-ata yakışır bunlar Yiğit giyer demir donlar. Ak gövdeden ala kanlar Akar şorlayı şorlayı...
Köroğlu der al kanları Yere serer çok canları Eğri kılıç düşmanları Kırar parlayı parlayı... | |
| | | | Köroğlu Şiirleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|